Zonnepanelen dragen er toe bij dat u volledig zelfvoorzienend kan zijn. Voor de energie die u tekort komt kunt u altijd nog terecht bij energieleveranciers. Er bestaan tussen de leveranciers echter forse prijsverschillen. Ook de bronnen die gebruikt zijn bij het opwekken van energie kunnen enorm verschillen. Veel leveranciers claimen dat ze gedeeltelijk of volledig groen zijn. Om dit te controleren biedt overstapgids inzicht bij energie vergelijken. Wanneer u uw postcode opgeeft, het geschatte verbruik, de aanwezigheid van een dubbele meter en de huidige leverancier kan er in het vervolgoverzicht geklikt worden op de energieleveranciers zelf. Daar bevindt zich een schat aan informatie over de leveranciers en hun manier van opwekken. In dit voorbeeld Essent:

essent

Zelf goed opletten

Bij Essent kan men dus zelf een groene keuze maken. Indien u kiest voor het product “Groene elektriciteit” ziet u direct van welke opwekkingsvormen Essent gebruik heeft gemaakt, namelijk “water 19,9%, bio 51,7% en wind 28,4% “.

Let altijd op de verschillende producten die energieleveranciers aanbieden. kiest u voor het standaardpakket van, in dit geval, Essent dan is de verdeling heel anders: water 21,7%, bio 23,2% en wind 14,3%. Maar ook: gas 22,3%, kolen 14,8%, kerncentrales 2,5% en 1,2% overig.

Het is fijn dat dit inzicht wordt geboden. Energieleveranciers hebben er vaak minder belang bij om dit inzichtelijk te maken en te communiceren, aangezien de werkelijkheid vaak negatiever uitvalt.

Andere bronnen en relevante informatie: