Onderzoekers aan de NTU van Singapore zijn bij toeval tot een ontdekking gekomen toen ze probeerde een zonnecel uit Perovskiet te maken. Dit calciumtitanaat kan naast de traditionele silicium gebruikt worden als materiaal om zonnecellen van te maken. Een voordeel van dit materiaal is dat het 5 keer zo goedkoop is als de silicium-variant.

Echter toen de onderzoekers een laserstraal op het product lieten schijnen bleek het product op te lichten. Na nader onderzoek blijkt dat de stof een scala aan kleuren kan opwekken, hetgeen het mogelijk maakt om dit product in display’s te gebruiken zoals op mobiele telefoons en Ipads. De energie zal dan overdag opgewekt worden en kan ’s nachts gebruikt worden om het scherm op te lichten.

Verder wordt ook gekeken om dit product toe te passen op de zijkant van gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan de grote displays in New York of London die op de zijkant van gebouwen hangen. Deze zouden volledig duurzaam kunnen werken door de toepassing van dit materiaal, maar ook in de zijkant van bushokjes in Nederland of andere advertenties die je op straat tegenkomt zouden in de toekomst duurzaam verlicht kunnen worden door deze technologische ontwikkeling.

solar cell