Hoewel Solarroads een mooi initiatief was zaten er ook veel haken en ogen aan dit concept en werd dit vaak ontkracht, zoals hier en hier. Echter was Nederland tegelijkertijd bezig met het maken van wegen die stroom opwekken door middel van zonne-energie. Tot op heden heeft dit echter niet veel aandacht genoten.

Echter is er laatst door minister Kamp een ware zonneweg geopend in Krommenie. Een van de rijrichtingen van een fietspad bestaat sinds kort uit 2,5 bij 3,5 meter modules die zonnestroom opwekken. De module bestaat uit een betonblok met een daarin verzonken zonnepaneel. De zonnecel is afgedekt met een laag gehard glas.

Of het pad genoeg stroom oplevert om rendabel ingezet te kunnen worden zal in de testperiode van de komende 3 jaar moeten blijken. Solaroad zet met dit project in ieder geval een stap in de goede richting. Laten we hopen dat dit project succesvol wordt en op grote schaal voor duurzame energie kan zorgen.

SolaRoad, de weg die zonlicht omzet in elektriciteit. from Mattheus Bleijenberg on Vimeo.