Enphase micro-omvormers

De ideale oplossing voor parallel schakelen
Enphase Energy

100%ZON & Enphase

Wij als 100%ZON werken al jaren met Enphase. We zijn vaste partner en zijn er trots op dat Enphase ook in Nederland een naam heeft kunnen maken. Enphase is bij verre het beste micro omvormer systeem toepasbaar op een zonnepanelen installatie.

 

Wat is nu daadwerkelijk het verschil tussen een centrale- en micro-omvormer?

Iedere zonnepanelen installatie heeft een omvormer nodig welke gelijkstroom omzet in wisselstroom. Gebruik je één centrale omvormer dan zal de prestatie van de gehele installatie afhangen van de minst presterende zonnepaneel.

Dus wanneer er één zonnepaneel maar op 50% presteert, omdat het vies is of deels beschaduwt is, presteert de rest van de zonnepanelen ook maar op 50%.

Met het Enphase micro-omvormer systeem heb je dit probleem niet. De opgewekte stroom word bij ieder zonnepaneel direct omgezet naar wisselstroom. Elk zonnepaneel heeft zijn eigen micro omvormer. Mocht er dus één zonnepaneel zijn die minder presteert dan heeft dit geen invloed om de rest van de zonnepanelen.

Dit is in het kort de magie van het Enphase micro omvormer systeem.

 

Is het Enphase micro omvormer systeem de meerprijs wel waard?

Een duidelijke ja! Vergeet niet dat een zonnepanelen installatie 25 jaar of langer mee gaat. Dus een gemiddelde van 10% meer opbrengst is redelijk wat euro’s over een termijn van 25 jaar en meer.

Enphase geeft zelfs 20 jaar garantie. Gaat er een Enphase micro-omvormer in jaar 19 stuk, dan krijg je gewoon een nieuwe. Dat is nu vertrouwen hebben in je product. En dit is ook een van de vele redenen waarom 100%ZON gelooft dat de Enphase micro-omvormers de nieuwe standaard wordt en eigenlijk al is.

 

Gebruiksgemak

Hoezo gebruiksgemak? Je zou inderdaad denken, “wat moet ik controleren met een zonnepaneel installatie?”. Ik kijk toch gewoon op mijn stroommeter?

Nou nee, Enphase gaat hier in verder met de Envoy Gateway. Simpel gezegd is het een soort “brug” die verbinding maakt met alle micro-omvormers en de prestaties doorstuurt.

Je installeert gewoon een programma op je computer/laptop of een app op je pc, smartphone of tablet. Hierbij kun je overzichtelijk zien hoe elke zonnepaneel en je gehele systeem real-time presteert. Makkelijker, transparanter en duidelijker kan het niet.

 

Tot slot

Ben je overtuigd of heb je toch nog vragen. Neem dan contact op met 100%ZON via de mail of bel op +31 (0) 13 30 29 200

Enphase micro-omvormer voordelen
Enphase micro-omvormer installatie voorbeeld
Enphase micro-omvormer
Enphase Envoy Gateway app voorbeeld
Enphase Envoy Gateway voorbeeld