Terugverdientijd van zonnepanelen

Wanneer ga ik winst maken?

Terugverdientijd van zonnepanelen

Een zonnepanelen installatie verdient u altijd terug. De kwaliteit en type van het systeem bepalen hoe snel de zonnepanelen terugverdiend zijn.

Het is hoe u het wilt bekijken. Wanneer u kijkt naar een periode van 10 jaar is een zonnepanelensysteem met een centrale omvormer en goedkopere zonnepanelen een betere investering. Dit omdat de prijs lager is.

Echter is een zonnepanelen installatie bedoeld om minimaal 30 jaar goed te functioneren. Wanneer men naar een periode van 20 tot 30 jaar kijkt, zal een investering die een stuk hoger is er langer over doen om zichzelf terug te verdienen, maar over de gehele 30 jaar zullen de opbrengsten ook  hoger zijn. Verder zal er, bij de keuze voor micro-omvormers, nooit meer een herinvestering gedaan hoeven te worden. Over de gehele looptijd van 30 jaar zal uw totale rendement daardoor hoger zijn. De terugverdientijd is dan hooguit een paar jaar langer.

Een lange termijnvisie is wat wij adviseren.

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. We komen dan  langs, leggen de verschillende soorten systemen uit en maken aan de hand van de situatie en uw wensen een passende offerte op. Hieruit kunnen we de terugverdientijd bepalen. Verder zal blijken dat zonnepanelen op uw huis plaatsen altijd een zeer goede investering is.