September 25, 2023

BTW op Zonnepanelen in 2023: Wat U Moet Weten

BTW op Zonnepanelen in 2023: Wat U Moet Weten

Sinds 1 januari 2023 zijn er belangrijke wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot de BTW op zonnepanelen in Nederland. We geven je antwoord op de belangrijkste vragen.  

Wat is er veranderd?

Voorheen werd er een standaard BTW-tarief van 21% geheven op de verkoop en installatie van zonnepanelen. Met ingang van 1 januari 2023 is dit tarief gewijzigd naar 0%. Dit betekent dat particulieren die zonnepanelen aanschaffen en laten installeren op hun woning of bijgebouwen (zoals eenschuur) geen BTW meer hoeven te betalen over deze aankopen. En dat is natuurlijk goed nieuws voor mensen die graag zonnepanelen willen laten plaatsen.

Hoe lang kan ik profiteren van het nultarief?

Er is geen termijn door de overheid vastgesteld. Dit betekent dat particulieren die zonnepanelen aanschaffen en laten installeren op hun woning kunnen blijven profiteren van deze belastingvrijstelling zonder dat er een einddatum is vastgesteld. U hoeft dus niet bang te zijn dat u dit voordeel binnen korte termijn misloopt.

Hoe zit het met de teruggaveprocedure?

Wij leveren sinds 1 januari onze facturen op zonder BTW, waardoor huiseigenaren deze belasting niet achteraf hoeven te declareren bij de Belastingdienst. Dat houdt in dat je de prijs die je voor de zonnepanelen en de installatie betaald, al met de aftrek van 21%btw is berekend.

Bent u benieuwd of u ook nog subsidie of een lening kan krijgen om de aanschaf te bekostigen? Lees er hier meer over in dit artikel.

Eva

Subscribe to our newsletter!

Oops! Something went wrong while submitting the form.