FAQ

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over zonne-energie, installatie, onderhoud en meer. Neem een kijkje en vind de informatie die je nodig hebt. Staat het antwoord van jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op.

Ik wil graag extra panelen bij laten plaatsen. Kan dat zomaar?

De mogelijkheid om extra panelen toe te voegen hangt af van uw bestaande zonnepanelensysteem. Het plaatsen van extra panelen is alleen mogelijk als u micro-omvormers gebruikt. Indien uw huidige zonnepanelensysteem is geïnstalleerd door 100%ZON, dan kan uw systeem altijd worden uitgebreid, mits er voldoende ruimte beschikbaar is. U vindt meer informatie over dit onderwerp in het artikel "Veelgestelde vragen over het bijplaatsen van zonnepanelen."

Wat betekenen de LED-lampjes op de communicatiemodule?

Bekijk hieronder de betekenis:

Wat kost het om zonnepanelen te laten installeren?

Elke installatie is anders. De kosten van een zonnepanelen systeem hangt af van het type dak, de hoeveelheid panelen, het type aansluiting en de geldende regels van het moment. Om uw het exacte bedrag te geven, laten wij eerst een van onze experts langskomen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Na afloop van het gesprek heeft u direct één of meerdere offertes op de mail. Maak hier een afspraak met een van onze adviseurs.

Hoe herstel ik de WiFi verbinding op de Envoy?

Stap 1‍
Ga naar de meterkast waar het Envoy kastje van de zonnepanelen hangt.

Stap 2
Houd de AP-modus knop 6 seconden ingedrukt.

‍Stap 3
Activeer de WPS functie op uw internetmodem / wifi router. Meestal wordt de WPS knop opde modem / router aangeduid met het volgende afbeelding:

Stap 4
De Envoy zoekt nu verbinding met uw modem / router. Het bovenste lampje gaat knipperen:

‍Stap 5
‍Na ca. 1 minuut zal het lampje groen of rood gaan branden
• Groen: het systeem is verbonden met de modem / router en heeft internetverbinding.
• Rood: het systeem is verbonden met de modem / router maar heeft geen internetverbinding.
• Indien er wel internet is wordt het lampje vanzelf groen, let op: dit kan wel tot 1 uur duren.

Stap 6
‍Als het lampje na 2 minuten weer uit gaat, dient u bovenstaande stappen nogmaals uit te voeren.

Zit er garantie op mijn zonnepanelen?

Ja, op een zonnepanelensysteem van 100%ZON zit maar liefst 25 jaar fabrieksgarantie. Dit betekent dat wanneer er een product, een zonnepaneel of een omvormer kapotgaat, dat deze door Enphase wordt vergoed. Heeft u problemen met het zonnepanelensysteem? Neem contact op met ons, dan helpen wij u graag verder.

Wat is de terugleververgoeding?

Naast de salderingsregeling is er ook de terugleververgoeding. Dit is een vaste vergoeding per kilowattuur (kWh) voor de overtollige energie die je, na saldering, teruglevert aan het energienet. Het tarief kan echter variëren tussen energieleveranciers. Informeer daarom bij jouw energieleverancier wat het bedrag is van de terugleververgoeding of lees ons artikel over welke energieleverancier de hoogste terugleververgoeding aanbiedt.

Wat is salderen?

Met zonnepanelen wek je zelf energie op en lever je het overschot aan energie terug aan het energienet. Dit wordt salderen genoemd. Bijvoorbeeld, als uw zonnepanelen jaarlijks 3.000 kWh opwekken en je overdag niet thuis bent, wordt de energie naar het net gestuurd. 's Avonds verbruik je elektriciteit van het net. In dit voorbeeld wordt er 1.000 kWh teruggeleverd en verbruikt u 1.500 kWh van het net. Dankzij salderen betaalt u uiteindelijk alleen voor 500 kWh, omdat verbruik en teruglevering worden verrekend.

Moet je zonnepanelen schoonmaken?

Onze zonnepanelen zijn voorzien van een speciale coating waardoor vuil gemakkelijk wordt weggespoeld na een regenbui. Ze vereisen daarom over het algemeen weinig onderhoud. Als ze toch erg vies zijn, kunt u ze schoonmaken met lauw water (kalkvrij) en met een zachte spons of doek.

Welke producten gebruikt 100%ZON?

Enphase Micro-omvormer, de beste omvormer in de markt
100%ZON is trots om een Enphase Platinum-installateur te zijn. Dit betekent dat we de hoogste klanttevredenheid bieden met Enphase-producten en al geruime tijd met hen samenwerken. We streven ernaar de hoogste kwaliteit te garanderen voor onze klanten, en daarom kiezen we voor Enphase-micro-omvormers.

Altijd een A-kwaliteit zonnepaneel
De zonne-energie-industrie verandert voortdurend, en 100%ZON verandert mee. Dat betekent dat we niet vasthouden aan één specifiek type of merk zonnepaneel. We selecteren het paneel dat op dat moment de hoogste kwaliteit en opbrengst biedt. Op die manier zorgen we ervoor dat u altijd het maximale rendement behaalt en optimaal kunt profiteren van uw investering.

Een van onze adviseurs vertelt u graag meer over onze producten. Maak hier een afspraak.

Kan ik de prestaties van mijn zonnepanelensysteem monitoren?

Elk zonnepanelensysteem wat 100%ZON installeert, kan worden gemonitord via de Enlighten app van Enphase. Via de Enlighten-app kunt u de systeemprestaties en energieopbrengst te volgen. Met de app kunnen gebruikers real-time gegevens bekijken, zoals de opgewekte energie, het verbruik, de systeemstatus en eventuele waarschuwingen of foutmeldingen. Op de dag van de installatie van het zonnepanelensysteem zullen de monteurs u meer vertellen over de app.

Wat is de installatietijd van zonnepanelen?

Dit is afhankelijk van de omvang van het systeem en eventuele andere factoren die geregeld/georganiseerd moeten worden. In principe streven we ernaar om uw zonnepanelensysteem binnen één dag te installeren.

Maak een afspraak met een van onze experts om u meer te vertellen over de installatietijd.

Direct besparen of meer weten?

Tijd voor schone energie? Neem contact op voor een afspraak of bekijk de meest gestelde vragen.

Offerte aanvragenNaar FAQ