November 8, 2023

Enphase Micro-Omvormers

Enphase Micro-Omvormers: De beste op de markt

Enphase Micro-Omvormers

Enphase Micro-Omvormers: De beste op de markt

Bij 100%ZON begrijpen we het belang van maximale efficiëntie voor elk zonnepaneelsysteem. Daarom maken wij gebruik van geavanceerde micro-omvormers van het merk Enphase, om ervoor te zorgen dat je zonne-energiesysteem optimaal presteert.

Wat zijn Enphase Micro-Omvormers?

Enphase micro-omvormers zijn compacte omvormers die achter elk zonnepaneel worden geïnstalleerd. Hun voornaamste taak is het omzetten van gelijkstroom (DC), die door elk afzonderlijk zonnepaneel wordt geproduceerd, naar wisselstroom (AC). Deze wisselstroom is geschikt voor gebruik in huishoudens en kan direct het elektriciteitsnet worden ingevoerd. In tegenstelling tot traditionele omvormers, die meerdere zonnepanelen aan elkaar koppelen, werkt elke Enphase micro-omvormer onafhankelijk met één zonnepaneel. Hierdoor wordt elk paneel afzonderlijk geoptimaliseerd, zelfs onder uitdagende omstandigheden zoals schaduw, bladeren of vuil.

Voordelen van Enphase Micro-Omvormers

  1. Individuele Optimalisatie: Enphase micro-omvormers optimaliseren elk zonnepaneel afzonderlijk, wat resulteert in maximale energieopbrengst, zelfs onder moeilijke omstandigheden.
  2. Betrouwbaarheid en Duurzaamheid: Enphase micro-omvormers hebben een lange levensduur en zijn minder vatbaar voor storingen, waardoor een betrouwbare werking van je zonne-energiesysteem wordt gegarandeerd.
  3. Veiligheid: Ze werken met lagere gelijkspanningen en bieden een veiligere werking tijdens installatie en onderhoud.
  4. Eenvoudige Uitbreiding: Als je in de toekomst je zonnepanelensysteem wilt uitbreiden, is dit eenvoudig met Enphase micro-omvormers, zonder de hele omvormer te hoeven vervangen.
  5. Monitoring en Diagnose: Enphase micro-omvormers bieden geavanceerde monitoring, waarmee je de prestaties van elk zonnepaneel in realtime kunt volgen en eventuele problemen snel kunt identificeren en oplossen.
  6. Schaduw Tolerantie: Ze presteren goed, zelfs wanneer zonnepanelen gedeeltelijk in de schaduw liggen.

Wij van 100%ZON hebben al twaalf jaar ervaring met het installeren van zonnepanelen en kunnen met volle overtuiging zeggen dat de Enphase micro-omvormers de beste op de markt zijn. Ze bieden een efficiënte, betrouwbare en flexibele oplossing voor zonne-energiesystemen, waardoor ze een populaire keuze zijn geworden voor elk huishouden.

Eva

Direct besparen of meer weten?

Tijd voor schone energie? Neem contact op voor een afspraak of bekijk de meest gestelde vragen.

Offerte aanvragenNaar FAQ