February 14, 2024

Zonnepanelen kopen? Nu is het beste moment!

Kortere terugverdientijd wanneer je nu zonnepanelen aanschaft

Zonnepanelen kopen? Nu is het beste moment!

Gunstige omstandigheden voor consumenten die zonnepanelen willen

!00%ZON kan binnen een maand installeren
Ons installatieteam komt zo snel mogelijk langs

In het zonlicht van recente berekeningen door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal schijnt er goed nieuws voor wie denkt aan zonnepanelen: de terugverdientijd is nu verkort tot een stralende zes à zeven jaar, wat een aanzienlijk voordeel biedt voor de bewuste consument. "Terug naar normaal," benadrukt Mariken Stolk, de deskundige op het gebied van duurzame energie bij Milieu Centraal. De prijzen van zonnepanelen hadden vorig jaar flink te lijden onder de enorme vraag als gevolg van de energiecrisis. Deze prijsstijging resulteerde in een aanvankelijke terugverdientijd van acht jaar aan het begin van dit jaar.

Echter, er lijkt nu een zonnige wending plaats te vinden. De interesse in zonnepanelen is het afgelopen jaar aanzienlijk afgenomen, zoals eerder opgemerkt door installatiebedrijven. Deze afname wordt weerspiegeld in verkorte levertijden. Terwijl consumenten een jaar geleden nog zes tot negen maanden moesten wachten op de installatie van zonnepanelen na aankoop, kunnen wij nu vaak al binnen een maand leveren.

Adviseur Zonnepanelen bij 100%ZON
Bas adviseert consumenten gebruik te maken van de korte terugverdientijd op zonnepanelen

Korter levertijd op zonnepanelen

Deze gunstige ontwikkelingen maken de aanschaf van zonnepanelen niet alleen financieel aantrekkelijk maar ook praktisch haalbaar. De prijsdaling in combinatie met de verkorte levertijden draagt bij aan een snellere terugverdientijd, waardoor investeerders sneller kunnen profiteren van hun groene keuze. Met een huidige aanschafprijs die vriendelijker is voor de portemonnee, biedt deze duurzame investering een rendement dat vergelijkbaar is met een rente van 6 procent op een spaarrekening, zoals bevestigd door Mariken Stolk van Milieu Centraal.

Deze gunstige omstandigheden benadrukken niet alleen de financiële voordelen maar ook het groeiende belang van duurzame energiebronnen. Een investering in zonnepanelen is niet alleen een slimme financiële zet op korte termijn maar draagt ook bij aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal, waarin we volledig kunnen genieten van de kracht van 100% ZON.

Het laatste nieuws: de afschaffing van de salderingsregeling onieuw uitgesteld

De Eerste Kamer heeft op 13 februari 2024 gestemd over het afbouwen van de salderingsregeling. Een meerderheid blijkt tegen de afbouw van deze regeling te zijn. Dit bekent dat de huidige salderingsregeling voor zonnepanelen zoals we die nu kennen de komende jaren blijft bestaan. Meer over dit besluit lees je hier.

Plan meteen een installatiedatum om direct te genieten van dit voordeel.

Direct besparen of meer weten?

Tijd voor schone energie? Neem contact op voor een afspraak of bekijk de meest gestelde vragen.

Offerte aanvragenNaar FAQ